2019. november 14., csütörtök 17:19

A Jobbik parlamenti frakcióának közleménye
    Budapest, 2019. november 14., csütörtök (OS) - A közszférával fizettetik meg a kormányzati korrupció árát?

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem érti, miért rendelt el titokban lészámstopot a kormány az amúgy is munkaerőhiánnyal küzdő közszférában.

Előbb az egészségügyben elrendelt, a közvélemény előtt letagadott, a kórházvezetők számára azonban megerősített létszámstopról adott hírt a kormánytól független, valódi sajtó, majd újabban a teljes közszférában elrendelt létszámbefagyasztásról érkeztek hírek. Miközben a kórházak súlyos szakemberhiánnyal küzdenek, a rendőröket túlóráztatással zsigerelik ki, illetve korábban több kormányablakot is amiatt kellett bezárni, mert elfogyott a munkaerő. Közben a kedd esti törvénymódosító dömpingben beterjesztettek a közszférát érintő számos tervet, amelyek helyenként még növelnék is a kormányhivatalok feladatait. Elvonnák például az önkormányzatok építési igazgatással kapcsolatos hatásköreit, s átadnák a kormányhivataloknak, így az önkormányzatoknak attól kezdve nem lenne beleszólásuk abba, hogy mi épülhet a településükön.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is bérrendezést és 21. századi európai munkafeltételeket követel a magyar közszférában dolgozóknak.A Jobbik óva int attól, hogy a magyar kormány a közszférán spórolja meg az Európai Unió által a napokban kilátásba helyezett sok száz milliárd forintos, uniós pályázatok miatti gigabüntetést, vagyis hogy a rendszerszintű kormányzati korrupció árát a közszférával fizettesse meg.

Potocskáné Kőrösi Anita
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója