2019. november 14., csütörtök 20:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. november 14., csütörtök (OS) - Az MSZP közleménye

    A Magyar Szocialista Párt számára teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a XXII. kerületi ellenzéki többségű önkormányzati testületben az MSZP két képviselője - az ellenzéki megállapodással ellentétben - az alakuló ülésen a Fidesszel és szatellitszervezeteivel szavazott. Ezt követően a szocialisták helyi elnöke, Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármesteri tisztséget vállalt a Fidesz-KDNP által támogatott polgármester mellett, a másik képviselő pedig egy bizottságot elnökölhet.

Dankóné és képviselőtársa annak ellenére vállalták a megbízatást, hogy ezzel szembementek a szocialista párt érdekeivel és a párt által vállalt értékekkel. Döntésükről nem tájékoztatták sem az MSZP budapesti, sem pedig az országos elnökségét.

A Magyar Szocialista Párt felszólítja Dankóné Hegedűs Jolánt és képviselőtársát, hogy azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a szocialista pártból.

Tóth Bertalan,
az MSZP elnöke

Molnár Zsolt,
az MSZP budapesti elnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.