2019. november 15., péntek 10:05

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OS) - Az ellenzék támogatja a tankötelezettség korhatárának 18 évre való emelését, és az e cél melletti aláírásgyűjtést

        Az Orbán-kormány tudatosan teszi tönkre a fiatalok jövőjét azzal, hogy elzárja őket a használható tudástól. Százezer fiatal élete eddig már kisiklott. 2011 óta egy lélektelen, rossz döntés következtében őket már 16 évesen kilökték az oktatásból. Nagy részüknek még általános iskolai végzettsége sincs, tehát semmilyen esélyük nem lehet arra, hogy szakmát szerezzenek.
     A Fidesz rombolása miatt sohasem látott mértékben szakadunk le Európától és a világtól az oktatás terén. Sajnálatosan folyamatosan nő azok száma Magyarországon, akik nem szereznek érettségit vagy szakmát, miközben a többi uniós országban a képzettség nélküli fiatalok száma csökken.
     Éppen ezért már a kezdetektől tiltakoztunk a tankötelezettség korhatárának átgondolatlan, minden józan észt nélkülöző csökkentése ellen, és most ezért támogatjuk az Idetartozunk Egyesület aláírásgyűjtési kezdeményezését, hogy újra 18 év legyen a tankötelezettség korhátára.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.