2019. november 15., péntek 10:12

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OS) - Valójában mindenkit büntet a kormány a megtorló politikájával - elfogadhatatlan a múzeumi támogatási döntés

        Most a "rosszul", tehát NERsevista olvasatban az ellenzéki polgármesterjelöltekre voksoló városok múzeumait büntetik a narancsos bosszúállók. Velük ellentétben a néppárti Jobbik a nemzeti érzést, a magyar múltat és annak emlékeit őrző helyeket és intézményeket ellenzékben is fontosnak tartja. És a múzeumokra sem a régmúlt dohos kacatjait őrző tárházakként gondolunk. Függetlenül attól, hogy milyen színezetű az illetékes önkormányzat vezetése.
     Gyalázatosnak tartjuk a politikai alapon történő pénzosztást, az ellenzéki települések múzeumainak harmad-negyedosztályúvá minősítését, a betervezett programok és fejlesztések ellehetetlenítését. Ebbe a sorba illeszkedik egy másik elvonás is, az építéshatóság államosítása. Jövő márciustól ugyanis az önkormányzatok helyett a kormány mondaná meg, mi épülhet és mi nem egy településen. Mi lesz a következő, elvtársak? Lebontjátok az egri várat? Aztán beszántjátok az egri, dunaújvárosi, jászberényi kórházat? Csak azért, mert szerintetek "rosszul" választottak? Térjetek már észhez! Eddig és ne tovább!

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke, a parlament oktatási és kulturális bizottságának alelnöke


     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.