2019. november 15., péntek 12:35

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OS) - Az egészségügyi ágazatot érintő ellenőrzéseivel és elemzéseivel az Állami Számvevőszék hozzájárul az egészségügyi ellátórendszer finanszírozásának fenntarthatóságához, az ellátás minőségének a javításához.

        Csütörtökön az ÁSZ mintegy 20 kórházi főigazgató részvételével indított több hetes etikus közpénzügyi vezetőképzést.
     A nyitószemináriumon tartott előadásában Domokos László, az ÁSZ elnöke kiemelte: hogy az Állami Számvevőszék is érzékeli a finanszírozási és strukturális problémákat. Az ÁSZ elemzésében rámutatott, hogy az egészségügyi ellátórendszer finanszírozása a jelenlegi formájában nem fenntartható, továbbá az ellátórendszer struktúrája is korszerűsítésre szorul – idézte fel az ÁSZ elnöke.
     Domokos László kifejtette: az ÁSZ az elemzésében arra a következtetésre jutott, hogy a fenntartható működést a hatékony ellátási struktúra, a valós költségeken alapuló finanszírozás, valamint az átlátható és hatékony gazdálkodás segítheti elő. Ez utóbbi ugyanakkor csak akkor valósítható meg a gyakorlatban, ha a kórházak a törvényi előírások betartásával, a menedzsment szemlélet érvényesítésével működnek.
     ÁSZ-elnök előadása: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/domokos-laszlo-jol-vezetett-korhazakra-van-szukseg
     ÁSZ-elemzés az egészségügy finanszírozásáról: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/elemzes-az-egeszsegugy-finanaszirozasarol
     ÁSZ-elemzés a kórházak gazdálkodásáról: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/asz-elemzes-a-korhazak-torvenyes-gazdalkodasa-erdekeben

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.