2019. november 15., péntek 14:17

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OS) - Az LMP dél-budai szervezetének közleménye

        Az LMP dél-budai szervezete felháborodva értesült az MSZP, a Budafok-Tétény Általános Ipartestület és a Fidesz XXII. kerületi együttműködéséről. A korábban az MSZP és az Ipartestület által is elfogadott ellenzéki megállapodás szerint egy alpolgármestert adott volna a Momentum, egyet a DK és egyet a Fidesz. Az MSZP és az Ipartestület viszont háttéralkut kötött a Fidesszel és a testületi ülésen felrúgta az ellenzéki megállapodást: a Fidesszel együtt megszavazták Dankóné Hegedűs Jolánt (MSZP) alpolgármesternek és Daróczi Károlyt (MSZP) a Szociális Bizottság elnökének.
     Az MSZP és az Ipartestület képviselői ezzel a döntésükkel nem csak az ellenzéki szavazókat árulták el, hanem a szövetséges pártokat is. Elnézést kérünk azon szavazóinktól, akik az érintett képviselőkre voltak kénytelenek szavazni. Az ellenzéki együttműködésben az LMP nem jutott képviselői mandátumhoz a XXII. kerületben, miközben az MSZP és az Ipartestület Fidesz kollaboráns képviselőket küldött a testületbe. Felszólítjuk az érintett képviselőket, hogy mielőbb adják vissza a mandátumukat, és kérjenek elnézést az ellenzéki szavazóktól. Az LMP továbbra is elkötelezett az ellenzéki együttműködés mellett, de meggyőződésünk, hogy 2022-ben csak egy teljes mértékben megújult ellenzék lehet képes a kormányváltásra.  

Kreitler-Sas Máté elnök,
Bajkó-Sokoray István, képviselőjelölt


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.