2019. november 15., péntek 15:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OS) - DK: ALIG EMELKEDETT A BÖLCSŐDEI ELLÁTÁS – A DK NÖVELNI FOGJA A BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK SZÁMÁT

    Tudjuk, hogy a kormány családtámogatás címén csak a jómódúakat kívánja támogatni, hiszen az így meghirdetett kedvezmények legtöbbjét teljes egészében, vagy akár csak részben csak ők képesek igénybe venni. Az alacsonyabb jövedelműek támogatási formáit a kormány tíz éve töretlen következetességgel értékteleníti el. A kevés, mindenki számára elérhető intézkedések egyikeként a kormány a bölcsődei férőhelyek számának radikális bővítését ígérte. Mit ad Isten, valahogy pont ebből az ígéretből nem lett szinte semmi! A magyar települések négyötödében egyáltalán nincs bölcsődei ellátás, 90 ezer ember nem, vagy nem teljes munkaidőben áll munkába amiatt, hogy gyermekének nem tud bölcsődei ellátást szerezni.

A Demokratikus Koalíció a most megválasztott, ellenzéki többségű önkormányzatok egyik legfontosabb feladatának tekinti a bölcsődei férőhelyek számának igények szerinti növelését.

Arató Gergely
frakcióvezető helyettes

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.