2019. november 15., péntek 16:57

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2019. november 15., péntek (OS) - Nem kell bezárni a Waldorf iskolákat

    Az alternatív intézmények nyilvántartásba vételére vonatkozó szabályozás valóban módosul, de ez nem jelenti azt, hogy megszűnnének a Waldorf iskolák. Ezt alátámasztja az is, hogy a Waldorf intézményeket képviselő Szabó Zoltán sem jelzett kifogást, amikor 2019. október 30-án egyeztetésre hívta az EMMI az alternatív kerettanterveket alkalmazó iskolák illetékeseit.

A törvényjavaslat alapvetően deregulálja az alternatív kerettantervekre vonatkozó bonyolult szabályozást, melyekkel szemben éppen az intézmények fogalmaztak meg kifogásokat 2019 nyarán, például a tananyag félévekre bontásával kapcsolatosan.

A jelenlegi módosítás hatályon kívül helyezi a nyáron sérelmesnek jelzett pontokat, nem lesz szükség a kerettantervek átdolgozására, és lényegesen nagyobb mozgásteret kap az egyéni pedagógiai megoldások engedélyezése terén a minisztérium. A törvénymódosítás célja az egyszerűsítés volt.

A köznevelés pedig a jövőben is az Emberi Erőforrások Minisztériumához fog tartozni.  

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.