2019. november 16., szombat 09:41

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2019. november 16., szombat (OS) - A Bhagavad-gítá (Isten éneke) az egyik legtekintélyesebb vallásfilozófiai mű, amely évszázadok óta az Indián kívüli világra is jelentős befolyást gyakorol. Eladási példányszámát tekintve a Föld tíz legolvasottabb könyve között szerepel. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tizennegyedik, novemberben megrendezésre kerülő Létkérdés Konferenciájának középpontjában ez a szentirat áll.

    A Gítában Krisna és Ardzsuna filozofikus párbeszéde olvasható, amelynek üzenetei minden idők emberéhez szólnak. A könyv tanításai teljes és következetes világképet alkotnak, ugyanakkor a Bhagavad-gítá a személyiségfejlesztés kézikönyveként vagy életvezetési útmutatóként is olvasható, amelyben bárki találhat hasznos bölcsességeket.

A Gítá alaptanításai mentén megérthetjük az erőszakmentesség fogalmát, azt, hogy vajon miért van több vallás a Földön, mi a lélekvándorlás és a karma filozófiája, mi a szerepük a lelki tanítómestereknek, különösen a mai rohanó korban nagy kérdés ez. Mitől működhet sikeresen egy társadalom, melyek a környezeti fenntarthatóság védikus alapelvei.? Mit jelent mélyebb értelemben a jóga, és mi az önmegvalósítás végső célja és miként vehetjük hasznát a Bhagavad-gítá örökbecsű tanításainak itt és most? Mit jelent nem csak tanulmányozni, hanem élni ennek az ősi védikus írásnak a tartalmát? A Bhagavad-gítából, a megoldások könyvéből kielégítő válaszokat kaphatunk.

www.krisna.hu
www.letkerdes.hu

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.