2019. november 16., szombat 12:23

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. november 16., szombat (OS) - Minden rászoruló család kapja meg a GYOD teljes összegét -

    Az LMP támogatja, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekek szülei is kapják meg a gyermekek otthongondozási díját, ugyanakkor a zöldpárt ragaszkodik ahhoz is, hogy minden olyan család kapja meg a teljes GYOD összegét, akik otthon ápolják gyermeküket és hozzátartozójukat.

Óriási szakadék tátong a gyermeküket és a más hozzátartozójukat otthon ápolóknak járó ápolási díja között. Ráadásul számos komoly betegséggel küzdő gyermek családja nem jogosult egyelőre a gyermekek otthonápolási díjára (GYOD).

Az LMP üdvözli a kormány azon kezdeményezését, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekek szülei indokolt esetben legyenek jogosultak a gyermekek otthongondozási díjára (GYOD), továbbá minden olyan kezdeményezést, amely szélesíti az otthonápoló családok támogatásának körét.

Az LMP írásbeli kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Miniszteréhez, hogy mikor fognak minden olyan családot támogatni, mikor kapják meg a teljes GYOD összegét azok, akik otthon ápolják gyermeküket, illetve ahol napi 24 órás felügyeletre szorulnak.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.