2019. november 16., szombat 18:53

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. november 16., szombat (OS) - A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) és a Tungsram stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség 2019. november 15-én megtartott, összevont választmányi és elnökségi ülésén, melynek a Tungsram volt a helyszíne, ill. házigazdája. A cél, hogy tevékenységük eredményeiből szűkebb környezetükön túl a tágabb közösség is részesülhessen. A szerződés nagy hangsúlyt helyez a hazai startup ökoszisztéma fejlesztésére és a tehetségkutatásra, -gondozásra. Az aláírást követően Jörg Bauer elnök-vezérigazgató előadásában bemutatta, miért lett a Tungsram szlogenje az, hogy "Örökségünk az innováció".

    "A Tungsramnál úgy tartjuk, hogy az innováció egyben örökségünk és jövőnk záloga is. Így természetes, hogy a Magyar Innovációs Szövetséggel szoros partnerségre léptünk, amire rendkívül büszkék vagyunk", mondta Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója. "Mindkét szervezet fontos célja Magyarország versenyképességének növelése, és osztjuk azt az elképzelést, hogy ennek kulcsa az innováció."

"Mivel a Tungsramnál a K+F és innovációs tevékenység előtérbe került, a MISZ csatlakozik ehhez, és - a saját eszközeivel - segíti˝. "Nagyon bízunk abban, hogy a stratégiai együttműködési megállapodás valóban csak egy kezdetet jelent, és közös aktivitásokat, projekteket és együttműködéseket eredményez˝ - jelentette ki dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, ill. Prof. Dr. Szabó Gábor, elnök.

     Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.