2019. november 16., szombat 23:50

A Bethlen Gábor Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 16., szombat (OS) - Idén is nemzetben gondolkodó és a nemzetért áldozatot vállaló személyeket tüntetett ki alapítványunk

November 15-én tartotta díjátadó ünnepségét alapítványunk, ezúttal is a Pesti Megyeháza dísztermében. Az est házigazdája, Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntőjét távolléte miatt kurátorunk, Bartos Mónika olvasta föl. Kormánymegbízott úr beszédében külön kiemelte Wass Albertet, akit a közelmúltban nemtelen politikai támadás ért.
Legrangosabb kitüntetésünket, a Bethlen Gábor-díjat idén Halzl József, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke kapta, méltató beszédet Bíró Zoltán mondott. Halzl József majd harminc éves elnöksége alatt a szövetség rengeteget tett a magyarságtudat erősítéséért a Kárpát-medencében, méltán került a nemzetet szolgáló Bethlen-díjasok közé.
Márton Áron-emlékéremmel Gereben Ferenc szociológust, egyetemi tanárt (méltatta: Szabó András), Milován Sándor politikust, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alapító tagját és tiszteletbeli elnökét (méltatta: Lezsák Sándor), valamint Zika Klára tanárt, szerkesztőt (méltatta: Bakos István), tüntettük ki.
Átadásra került a Székelyföld Jövőjéért ösztöndíj is, melyet idén két székelyföldi diák, Pető Ágnes és Deák Gellért Gedeon nyert el. Őket mentoraik, Székely Róbert és Tanase Dorina mutatták be a jelenlévőknek.
Az eseményt Lezsák Sándor zárta gondolataival, aki külön méltatta a nemzetért áldozatott vállaló kitüntetetteket.
     Kiadó: Bethlen Gábor Alapítvány

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.