2019. november 18., hétfő 13:16

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) - Megkezdődött az egykori Cséry-telep egy részének kármentesítése

        Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a STRABAG Építőipari Zrt. 2019. október 22-én kezdte meg a Budapest XVIII. kerület Ipacsfa utcában az egykori Cséry-telep részét képező Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló telek teljes kármentesítését.
     Az előzetes környezetvédelmi vizsgálatok eredményeként kiadott hatósági kötelezésnek megfelelően – a Cséry-telepre épült - az egykor aszfaltkeverő üzemnek helyet adó Ipacsfa utca 14. szám alatti telek határán belül – határvonalat végig követve – résfalas lezárás készül a talajszinthez képest 9 -12 méter mélységig. A résfallal érintett területek talajcseréje során a résfal és a telekhatár közötti 7-14 m szélességű sávban a vállalkozó kitermeli és a mostani 2,2-4,6 m vastagságú szennyezett, salakos feltöltés helyett tiszta talaj kerül a helyére.
     A talajvíz védelme érdekében a kármentesítési munkálatok részeként a teljes területet lefedő (zöldfelületekre is) csapadékvíz elvezető rendszer, illetve talajvízfigyelő monitoring kút rendszer létesül, amely figyelemmel kíséri az esetleges további szennyező anyagok bemosódását a talajvízbe. A résfalas körbehatárolás pedig meggátolja a talajvíz további kiáramlását a telekingatlanról.  

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.