2019. november 18., hétfő 13:17

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) -

A kármentesítés és a projekt során érintett növényzetet (fák, zöldterületek) a munkálatokat követően – a helyi szabályozás szerinti 35% mértékű zöldfelületi mutatót is meghaladóan – újratelepítjük, ez által összesen – a telekingatlant körbehatároló véderdősávval együtt - több mint 13 500 m2 zöldfelületet hozunk létre.
     A kármentesítési és kivitelezési munkálatokból fakadóan a környező utakon ideiglenesen megnövekedett teherforgalomra kell számítani, amely miatt a környéken élők türelmét és megértését kérjük.
     Az átmeneti forgalom növekedés kizárólag az Ipacsfa utca – Közdűlő út – Besence utca-t érinti, Méta utcai kihajtással.  Az elszállítás során érintett Budapest XVIII. kerület Méta utca-Besence utca kereszteződésében a Fővárosi Önkormányzat beruházása keretében előzetesen lámpás kereszteződés valósult meg a kármentesítési és kivitelezési munkálatokból fakadó forgalom szabályozására, segítve a helyi lakosok és az átmenő forgalom akadálytalan és biztonságos közlekedését a kivitelezési időszakra is.
     A projekt keretében a jelenleg használaton kívüli telken egy úgynevezett Logisztikai és Szolgáltató Központ létesül, amelynek egyik elsődleges célja a dél-pesti kerületek hulladékgyűjtésből adódó forgalomterhelésének és a hulladékbegyűjtő járművek - az általuk megtett távolság csökkenésével - károsanyag kibocsátásának jelentős mérséklése, ezzel is hozzájárulva Budapest Főváros környezetvédelmi erőfeszítéseihez.

Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal