2019. november 18., hétfő 13:17

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) -

        A dél-pesti régióban a közszolgáltatás keretében begyűjtött települési szilárd (kommunális) hulladékot a begyűjtést végző kukásautók jelenleg közvetlenül a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe, vagy a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központba szállítják. A begyűjtött hulladék ártalmatlanító helyre való szállítása Budapest közútjainak terhelésével jár.
     A Központ részét képező hulladékátrakó-állomás éves szinten 110 000 tonna kommunális hulladék tömörítését teszi lehetővé egy teljesen zárt, bűz-, és pormentes technológiával, alacsony zajkibocsátás mellett. Egy tömörített hulladékot szállító gépjármű ennek eredményeként közel két hulladékgyűjtő jármű rakományát tudja környezetkímélőbb és a fővárosi közúthálózatot részben tehermentesítő módon a hulladékártalmatlanítás helyszínére eljuttatni.
     A Központ részeként létesülő átrakóállomással így csökken a hulladék begyűjtését és szállítását végző célgépek szállítási ideje és a szállítási út távolsága, amelynek eredményeként az FKF a dél-pesti térségben végzett lakossági hulladékbegyűjtést kevesebb kukásautóval és gyorsabban tudja elvégezni, ezáltal a járművek károsanyag kibocsájtása mellett a kerületek belső forgalomterhelése is csökken.
     A Központ részeként gépjavító műhely, gépkocsi-, és konténer mosó, mérleg és szociális épület is létesül.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.