2019. november 18., hétfő 13:17

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (5. rész)
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) -

A szemléletformáló központ és a hulladékudvarok üzemeltetésével a Fővárosi Önkormányzat és az FKF egyik célja az, hogy az illegális hulladéklerakást minél nagyobb mértékben megelőzze helyben is, támogatva a lakosok életkörülményeinek folyamatos növekedését.
A Fővárosi Önkormányzat a "KEHOP-3.2.2-15-2016-00001 azonosító számú projekthez kapcsolódóan aláírta a Budapest XVIII. ker. Ipacsfa utca 14. (hrsz. 140018/2) ingatlanon Logisztikai és Szolgáltató Központ kivitelezése és a létesítmény helyszínéül szolgáló telekingatlan kármentesítése, valamint a kivitelezéshez szükséges tervek elkészítése" tárgyú vállalkozási szerződést. A kivitelezési munkálatokra - az eredményesen zárult nyílt uniós közbeszerzési eljárás alapján - Budapest Főváros Önkormányzata a STRABAG Építőipari Zrt.-vel   2019. október 8-án kötött vállalkozói szerződést. A szerződés összértéke nettó 6 728 133 653 forint, amelyből a kármentesítési munkálatokat fedező nettó 1 801 326 090 forintot Budapest Főváros Önkormányzata saját forrásból biztosítja. A tervezési és kivitelezési munkák értéke nettó 4 926 807 563 forint, amelynek a finanszírozása a KEHOP-3.2.2-15-2016-00001 azonosító számú "A fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer környezetbarát technológiáinak bővítése, a hulladékfeldolgozás és újrahasznosítás arányának növelése" elnevezésű projekt keretéből valósul meg. A projekt teljeskörű befejezésének határideje: 2021. november 7.

Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal