2019. november 18., hétfő 13:19

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) - Biztos munkalehetőség várja a hátrányos helyzetű embereket Jász-Nagykun-Szolnok megyében

    Gyorsan reagál a kormány a munkaerő-piaci változásokra. A hátrányos helyzetűek elhelyezkedését célozza az ingyenes "Kiskerti növénytermesztő" képzéssorozat, amelyet - a potenciális munkáltatókkal együttműködve - Szolnokon indít el a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság. A résztvevőket – a helyi szervezeteknek köszönhetően - biztos munkalehetőség várja.
Jász-Nagykun-Szolnok megyében - az "Aktívan a tudásért" nevű projekt keretében - eddig összesen 29 alapkompetencia-fejlesztő képzést valósítottak meg. Ezeken közel 620, alacsony iskolai végzettségű vagy iskolai végzettséggel nem rendelkező személy vett részt. Novembertől szakmai alapozó képzések következnek: szociális gondozó segítője, betanított takarító és kiskerti növénytermesztő. Jászapátiban, Tiszaburán és Szolnokon 8 képzés indul, 198 fő bevonásával. A későbbiekben 10 képzés indítását tervezzük.
"Nagy reményekkel indítjuk el az itteni szakmai képzésünket, hiszen a kiskerti növénytermesztőknél a korábbi helyszíneken alig volt lemorzsolódás és nagyon magas volt az elhelyezkedettek aránya" – mondta Sztojka Attila, a programot koordináló Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) főigazgatója.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.