2019. november 19., kedd 13:49

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. november 19., kedd (OS) - Az LMP reagálása Várhelyi Olivér pótvizsgájára -

    Az Orbán Viktor által jelölt Várhelyi Olivér európai bizottsági biztosjelölt nehezen, de írásban megválaszolta azokat a kérdéseket, amelyeket jó bürokrataként meg tudott válaszolni. Nem tudott viszont érdemben választ adni azokra a kérdésekre és felvetésekre, amelyek a jelölőtől, tehát a magyar miniszterelnöktől való függetlenségét firtatják.

A függetlenségnek az Európai Bizottság biztosaitól elvárható morális és jogi parancsán túl szakmai jelentősége is van: hiszen Várhelyi Olivér az unió bővítéspolitikai portfóliójával egy olyan területért felel, amelyben a magyar kormány az elmúlt években látványos kudarcokat vallott: a Nyugat-Balkán európai integrációja nemzeti és európai stratégiai érdek is, mégis a magyar kormány az elmúlt időszakban odáig süllyesztette a magyar diplomáciát, hogy az erről szóló tárgyalásokból kimaradtak, pedig korábban hangsúlyosan jelent meg a hazai álláspont az európai színtéren.

Bízunk tehát benne, hogy Várhelyi Olivér nem a magyar kormány embere lesz az Európai Bizottságban, hanem valóban az európai és így a nemzeti érdekekért fog dolgozni.

Kendernay János
társelnök
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.