2019. november 19., kedd 15:15

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. november 19., kedd (OS) - Az ÁSZ is hozzájárult a zárszámadás elfogadásához

    Az Országgyűlés elfogadta a 2018-as központi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényt. Az Állami Számvevőszék törvényi kötelezettségének eleget téve – ahogy minden évben – elvégezte a tavalyi zárszámadás ellenőrzését és megállapította, hogy a 2018-es költségvetés végrehajtása megfelelt a vonatkozó törvényeknek és előírásoknak.

Domokos László 2019. október 24-én, az Országgyűlés plenáris ülésén kiemelte: az ÁSZ megállapította, hogy a költségvetési intézményrendszer 2018-ban biztosította a közpénzekkel való gazdálkodás szabályszerűségét. Az ÁSZ elnöke rámutatott: Magyarország az Európai Unió tagállamai között a legdinamikusabb gazdaságfehérítést érte el néhány év alatt.

Az Állami Számvevőszék költségvetéssel kapcsolatos ellenőrző és elemző tevékenysége hozzájárul a költségvetési tervezés és végrehajtás átláthatóságához is. A legutóbb 2018-ban nyilvánosságra hozott Open Budget Survey (OBS) nemzetközi felmérés arra a megállapításra jutott, hogy az Állami Számvevőszék kimagaslóan, a fejlett országok átlagos színvonalánál is magasabb szinten látja el feladatait a központi költségvetéssel kapcsolatos kontroll tekintetében.

További információ: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/az-asz-is-hozzajarult-a-zarszamadas-elfogadasahoz

Horváth Bálint, kommunikációs vezető, ÁSZ
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.




Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.