2019. november 19., kedd 18:30

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 19., kedd (OS) - Magyarország számára kiemelten fontos az ivóvízbiztonság

    Belgrád ad otthont 2019. november 19-21. között a Víz és Egészség Jegyzőkönyv ötödik találkozójának. Az eseményen részt vevő egészségügyi és környezet-egészségügyi szakértőkből álló magyar delegációt Prof. Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára vezette.

Horváth Ildikó a találkozó keddi panelbeszélgetésén hangsúlyozta a biztonságos ivóvíz és fertőtlenítés egyetemleges elérése megteremtésének szükségességét nemcsak az otthonokban, hanem az egészségügyi és egyéb intézményekben is. Hozzászólásában bemutatta a Magyarországon ennek érdekében megvalósított kormányzati intézkedéseket. Kitért arra, hogy hazánk szerencsés helyzetben van, hiszen kivételesen gazdag felszíni és felszín alatti vizekben. Ennek és a folyamatos infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően a háztartások több mint 95 %-ában van vezetékes ivóvízellátás, és a csatornázottság is meghaladja a 81 %-ot. Ez a kedvező helyzet lehetőséget ad arra, hogy azokra az emberekre koncentrálódjon a figyelem – célzott intézkedések mellett –, akik számára nem biztosított mindez, vagy fennáll a kockázata annak, hogy ezt elveszíthetik. Magyarország 2015-2016-ban elvégezte a hozzáférés esélyegyenlőségének önértékelését a Víz és Egészség Jegyzőkönyv keretében kidolgozott értékelőlap segítségével, és azonosította az elsőbbségi beavatkozási területeket.


     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.