2019. november 20., szerda 10:29

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Folytatódik, mert sikeres a VGYKE "Szülő Példa Érték" Programja

         Újból útjára indul a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének önérvényesítést segítő klubfoglalkozása, melynek helyszínei továbbra is a budapesti Lámpás Klubok. A "Szülő Példa Érték" program fókuszában a fogyatékos - látássérült vagy halmozottan sérült – gyermekeket nevelő szülők, és a látássérültként gyermeket nevelő szülők állnak.
     Fodor Ágnes VGYKE elnöke: Hatalmas érdeklődés és figyelem övezte korábbi rendezvénysorozatunkat. Programunk hiánypótló jelleggel indult, a jogban kevésbé járatos személyeket megpróbáltuk eligazítani a jog útvesztőiben. Összesen 8 előadást tartunk és egyéni jogi tanácsadást is. Megjelentetünk egy kiadványt a témában - hasznos információkról és jó gyakorlatokról. Továbbra is kiemelt fontosságúnak tartjuk az önérvényesítést, az önérvényesítésre való felkészítést.
     Budapesten összesen 13 kerületben működik a VGYKE szárnyai alatt Lámpás Klub. Az adott kerületben tevékenykedő civil szervezők látássérült kerületi lakosoknak nyújtanak segítséget Szülő Példa Érték programunk befogadásával és népszerűsítésével.
     "Halmozottan sérült gyerekemet ápolom, kaphatok-e nyugdíjat is az ápolási díj mellett?" "Látássérültként szeretnék végrendelkezni, de hogyan?" Tagjaink előadás formájában ismerik meg az intézményrendszerek felépítését, barangolnak a jog labirintusában.
     Támogatók: EMMI, NFSZK

VGYKE
Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.