2019. november 20., szerda 14:39

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Földrengést szimuláló védelmi igazgatási gyakorlatot tartanak Kőbányán - Budapest Főváros Védelmi Bizottsága 2019. november 21-én StarCity 2019 elnevezésű komplex védelmi igazgatási gyakorlatot tart, amely során egy 4,2 erősségű földrengés rázza meg Kőbányát a hajnali órákban. A gyakorlat ideje alatt a környéken időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani, és parkolási tilalmat rendelhetnek el.

        A több mint 100 fő és 20 szervezet részvételével szervezett gyakorlatot 2019. november 21-én tartják a kőbányai Óhegy parkban. A StarCity 2019 gyakorlat célja, hogy a műveletben résztvevő honvédségi, rendőrségi, mentő, valamint katasztrófavédelmi szervek és szervezetek együttműködését és a kapcsolódó koordinációs folyamatok hatékonyságát fejlessze.
     A gyakorlat forgatókönyve alapján a Richter-skála szerinti a 4,2-es erősségű földrengés és az azt követő utórezgések 24 lakóépületben, a környező úthálózatban és közüzemi szolgáltatásokban tesznek kárt Kőbányán. A földrengés Budapest több kerületében is súlyos károkat okoz. A kapcsolódó mentési munkálatokat a Helyi Védelmi Bizottságok, a Fővárosi feladatokat Budapest Főváros Védelmi Bizottsága központi vezetési pontról koordinálja.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.