2019. november 20., szerda 16:22

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Az ügyészi és bírói javadalmazás rendezéséről

    Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész és Dr. Répássy Árpád, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese a mai napon közös sajtótájékoztatót tartott, amelynek témája az ügyészi és bírói bérek emelése volt.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az átfogó jövedelemrendezés három ütemben, 2020 és 2022 között valósul meg. 2020-ban az ügyészek átlagosan 21 százalékos, míg a bírák 32 százalékos, majd 2021-ben együttesen 12 százalékos, 2022-ben pedig 13 százalékos béremelésben részesülnek.
Dr. Polt Péter legfőbb ügyész hangsúlyozta, fontos, hogy a bíróság és az ügyészség azonos szintű szervezeti egységeiben dolgozó bírók és ügyészek jövedelmezése azonos legyen. A bérek egységesítése a bíróság és az ügyészség közötti átjárhatóságot is segíti.
A legfőbb ügyész kiemelte, hogy a javadalmazás növelése az igazságszolgáltatás korszerűsítését is jelenti. A bírók és ügyészek által végzett felelősségteljes munka ily módon a bérek európai uniós szintre történő emelésében is értékelést nyer.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.