2019. november 20., szerda 17:40

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. november 20., szerda (OS) - Bunyik Béla, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál alapító igazgatója Tony Curtis-díjat kapott

    Végetért a 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál, amelynek alapító igazgatója a Kaliforniában élő, 1983 óta magyar filmek amerikai forgalmazásával is foglalkozó Bunyik Béla. Bunyik immár két évtizede dolgozik azon, hogy a magyar filmipar kiemelkedő alkotásait a Los Angeles-i fesztiválon bemutassa. A fesztivál minden évben arra is figyelmet fordított, hogy az Oscar-díjra nevezett aktuális magyar filmet műsorra tűzze. Így volt ez idén is az "Akik maradtak" című filmmel.
A Magyar Hollywood Tanács tavaly alapította meg Tony Curtis-díját, amelyet egyebek között Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező is megkapott már. A héten Budapesten tartózkodó Bunyik Béla számára, egy szerda este rendezett vacsorán adták át a Tony Curtis-díjat. Bokor Balázs, a Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a díjat a fesztiváligazgató kiemelkedő szakmai tevékenységéért ítélték oda, amelyet a magyar film sikereinek amerikai bemutatásáért és a fiatal nemzedékek számára történő továbbörökítéséért folytatott.
Bokor, Los Angeles-i főkonzulként 2007-2012 között folyamatosan támogatta Bunyik Béla szakmai munkáját és az azokban az években sorra került fesztiválok lebonyolítását. A fesztivál egyedülálló lehetőséget nyújt a magyar filmeknek az USA Nyugati partján, a filmgyártás fellegvárában történő, minél szélesebb körű megismertetésére.

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.