2019. november 21., csütörtök 13:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 21., csütörtök (OS) - DK: Nem a hadkötelezettség, hanem a tankötelezettség korhatárát kellene emelni!

Németh Szilárd az állami TV-ben magyarázkodott arról, hogy miért emelték meg a Honvédség behívhatósági korhatárát 40-ről 50 évre. A Fidesz ismét bemutatta, hogy hogyan gondolkozik egy olyan kormány, amely köszönőviszonyban sincs sem Európával, sem a XXI. századdal. Az nem fontos, hogy a fiatalokból művelt, kritikai érzékkel rendelkező, felelős felnőttek legyenek, de az igen, hogy 50 éves embereket is berángathassanak hadkötelezettségre, ha a háborúskodás lesz a Fidesz utolsó megmaradt eszköze a hatalomban maradásra.
     A Demokratikus Koalíció szerint nem a hadkötelezettség, hanem a tankötelezettség korhatárát kellene emelni! A DK osztja a legnagyobb magyar, Széchenyi István véleményét, miszerint "egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik". Még akkor is így gondoljuk, ha a legkisebb magyar ezzel láthatóan nem ért egyet.

Vadai Ágnes
frakcióvezető-helyettes, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció