2019. november 21., csütörtök 15:32

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. november 21., csütörtök (OS) - Az Országos Kéktúra a világ legjobbjai között

A legismertebb tudományos ismeretterjesztő magazin, a National Geographic nemzetközi honlapja a 2020-ra leginkább ajánlott 25 utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő túraútvonalat.
Az Országos Kéktúra olyan látványosságok között áll helyt, mint a Kalahári Sivatag, az ausztriai, a Hochalpenstrasse, vagy a Grand Canyon vadregényes sziklavilága.
A legendás hazai túramozgalom teljes útvonalának részletes, szakaszonkénti ismertetője számtalan útba eső látnivalóval együtt elérhető magyar, angol, német és szlovák  nyelven a Magyar Természetjáró Szövetség online útikönyvében, a Természetjáró.hu honlaponvalamint a hozzá tartozó, ingyenes Természetjáró applikációban. Ez akár offline módban is alkalmas terepi navigációra, és a felhasználói felülete a mobil készülék nyelvét követi, ezért reményeink szerint nem csupán a magyar, hanem a helyismeret nélkül érkező külföldi turistákat is végigvezeti az Országos Kéktúrán.
A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai  koordinálásban működő Országos Kéktúra útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal, ezidáig ezt a távot már több mint 6700-an teljesítették.
Megtiszteltetés a hazai természetjáró társadalom számára, hogy ezt a csodás túramozgalmat a National Geographic a legjobb 25 desztináció közé választotta, és ezáltal segített ismertté tenni azt a nagyvilág túrázói számára is.

Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség