2019. november 21., csütörtök 17:06

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. november 21., csütörtök (OS) - Az LMP országgyűlési képviselői a Katasztrófavédelemtől kérnek tájékoztatást a Mátrai Erőmű ügyében

        Mint ismert, mérgező gázok bűzlenek a Mátrai Erőműben: kénhidrogén és nitrogén-monoxid az egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációját, és foszfor-hidrogént  mutattak ki az elmúlt napokban az erőműnél. Az LMP országgyűlési képviselői a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól kérnek személyes tájékoztatást a kialakult helyzetről.
     A magyar kormány számára mindig sokadik szempont a környezetvédelem ügye, holott nem kellene olyan technológiák használatát engedélyezni, amelyek egyértelműen veszélyesek az egészségre. A mérgező gázokról szóló híradások, az egészségügyi rosszullétekről szóló panaszok és jelentések finoman szólva sem megnyugtatóak. Az LMP országgyűlési képviselői jövő hét elején ezért tájékoztatást kérnek a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól a kialakult veszélyhelyzetről.
     Az LMP álláspontja egyértelmű: újfent megismételjük, hogy az ország egyik utolsó szénerőművét minél hamarabb be kell zárni. A Mátrai Erőmű leállításával el kell végre indulni a 21. század irányába, a megújuló energiaforrások felé nyitva a szén- és az atomenergia helyett.

LMP Sajtó


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.