2019. november 24., vasárnap 14:00

Az Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2019. november 24., vasárnap (OS) - A 6. Nemzetközi Kínai Cirkuszfesztiválon is bemutatták a magyar cirkuszművészeti programokat. Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára Kínában, a 6. Nemzetközi Kínai Cirkuszfesztivál zárónapjának szakmai konferenciáján tartott előadást Magyarország közép-európai előadó-művészeti központi szerepvállalásáról, a színház-, a múzeum- és cirkuszpedagógiai programok sikeréről, kiemelt figyelemmel a Lázár Ervin Program, az oktatás és a művészeti élet együttműködésére.

    A világ cirkuszművészeti élete tágra nyílt szemekkel figyeli, mi történik hazánkban a kultúra, az előadó-művészet és a cirkuszművészet terén. – mondta el Fekete Péter az előadását követően. - Jó okuk van rá, hiszen artista művészeink hosszú évtizedekig bizonyították a világban, hogy a művészeti ág élvonalába tartozunk - tette hozzá.
Magyarország új cirkuszközpont építési terveiről is tud a világ, és egyedülálló az a programunk, hogy minden általános iskolás gyermeket eljuttassunk színházba évente egyszer és minden magyar gyermek megtekinthet egy cirkuszi előadást, részt vehet egy cirkuszpedagógiai foglakozáson. E program iránt több ország is érdeklődik. Nagyszerű érzés volt ismét erősíteni Magyarország megítélését egy világkonferencián, ahol a szakmai élet legnagyobbjai voltak jelen - hangsúlyozta Fekete Péter.
A világ cirkuszművészei nagy számban vettek részt a konferencián és a fesztiválon, hiszen első alkalalommal rendezte közösen a Monte Carló-i Fesztivál és a Chimelong Company a rendezvényt.
     Kiadó: Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.