2019. november 25., hétfő 10:47

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. november 25., hétfő (OS) - Legyen vége a nők elleni erőszaknak a parlamentben és ratifikálja a kormány az Isztambuli Egyezményt!

A nők elleni erőszak megszüntetését célzó javaslatokat tett az MSZP a parlamentben. A párt az Interparlamentáris Unió (IPU) által javasolt nővédő intézkedések azonnali bevezetését követeli és közvetlenül a Házbizottság elé viszi az ügyet.

A nők elleni erőszak sajnos a fideszes képviselők körében különösen elterjedt. Tasó László büntetlenül mondhatta Szabó Tímeának, hogy "mit pofázol bele, kisanyám?", de az is elhangzott már a múltban a Fidesz padsoraiból, hogy ha a nők többet szülnének, kevesebb lenne velük szemben az erőszak.

Mindez egyáltalán nem véletlen. A Fidesz 2014 óta nem hajlandó ratifikálni a nők védelmét garantáló Isztambuli Egyezményt. Az igazságügyi miniszter "politikai hisztinek" minősítette a kérdést, Völner Pál államtitkár pedig nyíltan kijelentette, hogy nem támogatják a nőket védő jogszabályok beemelését a magyar jogrendbe.

A Fidesz ezzel azt üzeni, hogy a nőellenes erőszak megengedhető és az ilyen viselkedésnek semmilyen következménye nincs.

A magyar parlamentnek példát kell mutatnia! Ezért várjuk Kövér László és a Házbizottság állásfoglalását: szerintük is elfogadható-e a nőellenes erőszak? Most be lehet bizonyítani, hogy nem az. Itt az alkalom, fogadják el a javaslatainkat, a kormány pedig haladéktalanul ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!

MSZP
Bővebb információ: Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes