2019. november 25., hétfő 11:12

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2019. november 25., hétfő (OS) - A magyar paraatléta válogatott tagjai és a válogatott mellett dolgozó sportszakemberek kiállnak a 2023. évi atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése mellett!

    Mi, a 2019. évi dubai világbajnokságon világbajnoki címet és érmeket szerzett parasportolók támogatjuk, hogy az épek egyik legnagyobb és legnézettebb eseményének Budapest adjon otthon és bízunk abban, hogy a világ paraatlétáit is vendégül tudja látni Budapest 2023-ban.
Nagy megtiszteltetés lenne számunkra, ha hazai közönség előtt versenyezhetnénk, bebizonyítva a magyar parasport mozgalom jelmondatában foglaltakat: fogyatékosnak lenni nem jelenti azt: vesztesnek lenni.
A világbajnokságra készülő stadion tervezésében a Magyar Paralimpiai Bizottság szakértőként részt vett, ezért a stadion teljesen akadálymentes lesz.
A paraatléták hazai eseményen szerzett sikerei sok fogyatékkal élő ember számára adhatnak életre szóló pozitív energiát.
Az új stadion, a világversenyt követően, állandó bázisa lehetne a fogyatékosok sportjának is, és a versenysport mellett a sportolást életmódjuknak választó fogyatékkal élő embereknek is lehetőséget biztosíthat a szabadidő hasznos eltöltéséhez.
A 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése és az új atlétikai stadion építése esélyt ad a paraatlétikai világbajnokság megrendezéséhez is.
Hajrá, magyar (para)atlétika)!

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.