2019. november 25., hétfő 15:56

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. november 25., hétfő (OS) - Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a Károli Gáspár Református Egyetem

    A megállapodás célja a közpénzekkel, közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának fejlesztése, az integritás értékeinek, valamint az etikus vezetés terjesztése, az integritás tudatosság megerősítése az egyházi és egyéb nem állami intézményekre fókuszálva.

Domokos László, az ÁSZ elnöke hangsúlyozta: "Ha az egyházi szervezetek pénzügyi gazdálkodása rendezetlen és instabil, akkor előbb-utóbb a társadalmat szolgáló, például karitatív tevékenységük is veszélybe kerülhet, és éppen azokat hozzák nehéz helyzetbe, akiken segíteni akarnak. Öröm számomra, hogy a Magyarországi Református Egyház, illetve a Károli Gáspár Református Egyetem vezetői is így gondolkoznak, és nagy súlyt fektetnek arra, hogy egyházi intézményeik szabályosan és kiegyensúlyozottan gazdálkodjanak."

Prof. Dr. Zsengellér József, a Károli Egyetem rektora kiemelte: "Ez az együttműködés az ÁSZ és a Károli Egyetem között segíthet abban, hogy egyrészt láthatóvá váljon az a törekvés, miszerint a közpénzeket és a közvagyont kizárólag etikus módon és nagy szakmai hozzáértéssel szabad és kell kezelni. E tekintetben Egyetemünk jó példával jár elöl szabályzataink szigorú megfogalmazásával és azok folyamatos felülvizsgálatával, belső pénzkezelési folyamataink ellenőrzésével, valamint költségvetésünk takarékos szemléletével."

Hír fotókkal: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/egyuttmukodik-az-asz-es-a-karoli-gaspar-reformatus-egyetem
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.