2019. november 26., kedd 17:23

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 26., kedd (OS) - Erzsébetváros döntött: kórházbejárásra hívjuk Kásler Miklós egészségügyért is felelős minisztert a Péterfy Kórház ügyében

    A Péterfy Kórház nem csak az egész főváros, hanem a hetedik kerületben élők szempontjából is nagyon fontos szerepet tölt be a budapesti egészségügyben. Ehhez képest a kormány évekkel ezelőtt magára hagyta az intézményt. A Péterfy Kórházé szokott lenni az egyik legnagyobb kórházi adósság - tehát ez az egyik leginkább alulfinanszírozott kórház -, valamint a kormány kihagyta a Péterfyt az első körben felújítandó, kiemelt budapesti kórházak köréből is.

Az erzsébetvárosi közgyűlés hétfői döntésének megfelelően meghívom Kásler Miklós egészségügyért is felelős minisztert egy kórházbejárásra a Péterfy Kórházba. Jöjjön el személyesen, nézze meg a saját szemével, hogy milyen állapotban van a kórház, és ha még akkor is úgy gondolja, hogy nincs szükség felújításra, akkor mondja ezt ő a betegek és a kerületiek szemébe. A kórházbejárás az első lépése annak, hogy kiharcoljuk a Péterfy Kórház felújítását és az adósságok kifizetését. Ez elsősorban minden 7. kerületi ember érdeke, másodsorban pedig minden budapestié.

Niedermüller Péter
Erzsébetváros polgármestere

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.