2019. november 26., kedd 18:48

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2019. november 26., kedd (OS) - Milliárdos fejlesztés a Péterfy Kórházban

    A Gyurcsány-párt ismét hazudik, az ellenzék csak politikai célokra használja a kórházakat. Éppen a DK mostani elnöke, Gyurcsány Ferenc volt az, aki a kormányzása alatt felszámolta az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetet, melynek feladatkörét finanszírozás nélkül olvasztották be a Péterfy Sándor Utcai Kórházba.
A Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet most nem maradt ki a fejlesztések egyetlen köréből sem. Az Egészséges Budapest Programban idén már 320 milliós támogatást kapott fejlesztésre, és további 1 milliárdos kormányzati támogatást kap informatikai, orvosi és műtéti eszközökre.
A kormány számára a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet fejlesztése kiemelt jelentőségű, mert az Országos Traumatológiai Intézet az ország legmagasabb progresszivitású szinten dolgozó és legnagyobb esetszámát ellátó traumatológiai központja. Másrészről azért is fontos, mert a járóbeteg-ellátáson kívül több kerület fekvőbeteg-ellátását is biztosítja. Ezért a kórház szeptember elsejéig visszamenőleg havi 184 millió forint többletforrást kap a traumatológiai ellátásra, és 2020-ban is ekkora többletbevételt könyvelhet el.  

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.