2019. november 27., szerda 06:57

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. november 27., szerda (OS) - ÁSZ-elnök: egy év alatt 800 milliárd forinttal fehéredett a gazdaság – interjú Domokos Lászlóval a Növekedés.hu oldalon

    Szemlátomást működik a fenntartható kifehérítés modellje: tavaly a költségvetés bevételei 6,2 százalékkal haladták meg a tervezettet, ez mintegy 750-800 milliárd forintos többletet jelentett - mondta a Növekedésnek adott interjújában Domokos László. Az ÁSZ elnöke szerint a fehéredés jó alap lehet az egyszámjegyű személyi jövedelemadó mihamarabbi bevezetésére: az adócsökkentéshez rendben vannak a fundamentális alapok a monetáris és a fiskális politika kedvező együttállása révén.

Domokos László az interjúban kifejtette, hogy mekkora államot lát optimálisnak, a magyar gazdaság felkészült-e egy a 2008-ashoz hasonló gazdasági válságra, illetve az ÁSZ elnöke beszélt arról is, hogy miért tekinthető a magyar gazdaság dinamikus fehéredése a korrupció elleni rendszerszintű fellépés eredményének.

Bővebben: https://novekedes.hu/interju/asz-elnok-egy-ev-alatt-800-milliard-forinttal-feheredett-a-gazdasag

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.