2019. november 28., csütörtök 07:27

A Nézőpontváltó Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - A Nézőpontváltó Egyesület által évek óta támogatott ADHD Gálát a figyelemzavaros betegségcsoportban szenvedő gyerekek 2020. évi balatoni táborázása anyagi feltételeinek előteremtése érdekében rendezik meg immár tizenhatodszor. A szervezők a gála teljes bevételét a táborozásra fordítják, hiszen minden résztvevő és munkatárs önkéntes alapon vesz rész a szervezésben, lebonyolításban.

        Miért fontos támogatni az ilyen zavarral küzdő gyermeket, illetve az őt nevelő családot?
     A problémás gyereket nevelő család gyakran széthullik, illetve peremhelyzetre kerül, kiszorul a közoktatásból, a baráti körből, az egyedül nevelő szülő nem tud munkát vállalni, teljesen ellehetetlenül.
     Nyáron még rosszabb a helyzet, hiszen ezek a szülők – főként anyagi okból – nem tudják megoldani(az iskolából még osztálykirándulásra sem viszik el a gyereket) a nyári elhelyezésüket, főként a szervezett formában történő táborozásukat. A szülő sem tud kikapcsolódni, ezért sokszor kerülnek végletes helyzetekbe.
     Az ADHD-s gyermek nem érti, miért nem fogadják be a közösségek, miért vetik ki magukból, őt miért nem szeretik. A legrosszabb a számkivetettségben, hogy a figyelemzavaros gyermek sokkal érzékenyebben éli meg az elutasítottságot, mint egészséges társai. Az idei gálán a szervezők nemcsak kérni akarnak a belépőjegyek formájában, ezért meghívták a Bólyai Gyermekotthon harminc kis lakóját, akiknek adni szeretnének. Hogy mit? Élményt, sok nevetést, édes perceket, kulisszákba való betekintést.

     Kiadó: Nézőpontváltó Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.