2019. november 28., csütörtök 16:28

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - Prosztatarák: minden információ egy helyen a betegségről. Ingyenes útmutató könyv jelent meg a prosztatarákkal szembesült férfiak számára, a kötet teljes tartalmát az interneten is közzétették – jelentette be a Gyógyulj Velünk Egyesület a Budapesten megszervezett prosztatanapon.

    Az "50 kérdés – 50 válasz: Prosztatarák" című kötet hét fejezetben, közérthető megfogalmazásban tárgyalja a prosztatarák diagnózisáról, műtétjéről, sugárkezeléséről, onkológiai terápiáiról, a mellékhatások enyhítéséről, a betegek rehabilitációjáról szóló tudnivalókat.

Amint B. Papp László, a kötet szerkesztője a budapesti könyvbemutatón elmondta, a kötet első kiadását 3 ezer példányban bocsátják ingyenesen rendelkezésére szerte az országban a betegszervezeteknek, az onkológiai és urológiai osztályoknak.

A kötet a Gyógyulj Velünk Egyesület kiadásában, a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány szakmai partnerségével jelent meg, szakorvosi lektora prof. dr. Bodoky György és dr. Végh Éva. Mivel a kötet kiadásának célja az orvos-beteg kommunikáció javítása és hogy a betegek minél inkább partnerként lehessenek részesei a kezelésüknek, a könyv teljes tartalmát interneten is szabadon elérhetővé tették a www.rakgyogyitas.hu/prosztatarak50 címen.
    
     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.