2019. november 28., csütörtök 17:09

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - Folytatódik a kormány CT-programja a központi régióban

    A központi régió ellátásnak rendszerszintű, komplex fejlesztéséről Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának éves meghallgatásán is beszélt. A centrumkórházakat, a 11 országos intézetet, a 13 kórházat (köztük 4 egyházi) és a 32 szakrendelőt érintő program több mint 700 milliárd forintból valósul meg.
A hiánypótló korszerűsítésre a Kormány 2017-ben 40 milliárd, 2018-ban 30 milliárd, idén 41,9 milliárd forintot fordított. Az egészségügyi fejlesztés jövőre 40 milliárd forintból folytatódik. Eddig összesen mintegy 245 milliárd forint hazai és uniós forrásról született döntés.
Budapest és Pest megye történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztési programjának keretében átgondolt koncepció mentén, a legnagyobb kihasználtságot és a minőségi betegellátást figyelembe véve zajlik a diagnosztikai kapacitás fejlesztése, amelynek köszönhetően csaknem 10%-kal emelkedik a diagnosztikai vizsgálati kapacitás Közép-Magyarországon.


     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.