2019. november 28., csütörtök 17:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - Összellenzéki határozati javaslatot nyújtunk be, hogy csatlakozzunk az Isztambuli Egyezményhez!

    Az Orbán-kormány ismét szégyent hozott Magyarországra azzal, hogy külön az Európai Parlamentnek kellett felszólítania arra, hogy késedelem nélkül léptesse hatályba a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről szóló Isztambuli Egyezményt.

Orbán Viktor azt szokta mondani, hogy az állam elsődleges feladata az, hogy megvédje a polgárait, mégis 5 éve hátat fordít a bántalmazott nőknek és gyerekeknek. A kormánynak ezért el kell számolnia mindenki felé, akit erőszak ért, hogy miért nem tett meg mindent a védelmükért.

Nekünk kell cselekednünk annak érdekében, hogy a Fidesz okozta szégyenteljes helyzetet rendbe hozzuk, ezért az MSZP kezdeményezésére összellenzéki támogatással határozati javaslatot nyújtunk be az Isztambuli Egyezményhez való halaszthatatlan csatlakozásról.

A Fidesz nem nézheti tovább tétlenül, hogy hetente egy nő és havonta egy gyermek haljon meg az erőszak miatt. Ha a fideszes képviselők valóban meg akarják védeni a magyarokat és tenni akarnak az erőszak felszámolásáért, akkor támogatniuk kell a javaslatunkat.

A "vak komondorként" elhíresült Fidesz-képviselő hat éve a részegségére fogta, hogy eltörte élettársa arccsontját. Jobb lenne, ha a Fidesz képviselői már nem gyártanának kifogásokat, hogy miért nézik tétlenül az erőszakot.

MSZP

Bővebb információ: Gurmai Zita, frakcióvezető-helyettes
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.