2019. november 29., péntek 13:08

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - Zöld népszavazást kezdeményez az LMP -

    Az LMP meggyőződése szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány még ott tart, hogy a klímaváltozás létezését is vitatja időnként: a beszéd és a viták ideje lejárt, eltitkolt konzultációk helyett azonnali cselekvésre van szükség, ha gondoskodni akarunk a saját és gyerekeink, unokáink jövőjéről. A párt ezért zöld népszavazást kezdeményez. Ennek első lépéseként ma Kendernay János, az LMP társelnöke öt kérdést nyújtott be hivatalosan. Ezt a következő napokban újabb kérdések benyújtása követi majd, illetve a párt közös gondolkodásra hívja az embereket, hogy milyen további kérdésekkel lehetne egy új, zöld irányba állítani Magyarországot.

Meggyőződésünk, hogy a magyar emberek sokkal inkább érzik azt a felelőséget, ami a vállunkat nyomja, mint a kormány. Az emberek tisztában vannak vele, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, akinek még a saját kezében van a sorsa, aki még érdemben tehet a jövő megóvása érdekében. A zöld népszavazás egy eszköz arra, hogy világos és egyértelmű követelést fogalmazzunk meg a jelenlegi és a következő kormányoknak, hogy tiszta levegőt, tiszta vizet, élhető környezetet akarunk magunknak és gyermekeinek is.

LMP Sajtó
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.