2019. november 29., péntek 17:23

A Magyar Bioetanol Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - Dekarbonizációs jelentés 2019

    Kudarcos európai eredmények, magyar becsületgól Fókuszban a Nemzeti Energia- és Klímatervek (NEKT) Mérsékelt ambíciók, kevés konkrét lépés – ez az eddigi mérlege az EU, illetve a legtöbb tagország szén-dioxid kibocsátás (dekarbonizáció) csökkentése érdekében tett erőfeszítéseinek, derül ki a NEKT riportból.  Szakértők egyetértenek abban, hogy az Európai Unióban nem képzelhető el eredményes dekarbonizáció a közlekedési ágazat hatékony és nagyívű megújítása nélkül. Magyarország alaposabb és körültekintőbb a NEKT tervezése során, mint a EU tagországok jó része.
Ha a mai trendek folytatódnak, a következő évtizedet is elveszítjük abban a küzdelemben, amelynek célja az európai uniós károsanyag-kibocsátás érdemi csökkentése – derül ki a Farm Europe felmérésből, amely nemrég látott napvilágot.
Mint ismeretes a Párizsi éghajlatvédelmi egyezményben vállaltak teljesítése érdekében az Európai Unió kidolgozta az Energiaúnió és éghajlat-politika irányításáról szóló rendeletet.   Ezzel összhangban minden tagországnak 2019. év végéig meg kell alkotnia a Nemzeti Energia- és Klímatervét (NEKT). Az előzetes tervek részletes elemzését tette közzé a Farm Europe most készült tanulmányában.

     Kiadó: Magyar Bioetanol Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.