2019. november 29., péntek 17:23

A Magyar Bioetanol Szövetség közleménye (4. rész)
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - Dekarbonizációs jelentés 2019 Kudarcos európai eredmények, magyar becsületgól Fókuszban a Nemzeti Energia- és Klímatervek (NEKT)

    Az NECP riportot a Farm Europe készítette. A kutatás 28 EU tagállam Nemzeti Energia- és Klímatervét vizsgálta a közlekedés szempontjából https://www.farm-europe.eu/news/do-necps-from-the-28-member-states-meet-eu-transport-decarbonisation-targets/

A Farm Europe https://www.farm-europe.eu/  az európai uniós közös agrárpolitika, élelmiszer-, kereskedelem- és energiapolitika alakításának egy meghatározó ‘think tank’-je. Tagjai elsősorban kutató intézetek, kormányzati háttérintézmények, érdeképviseletek, vállalatok.  

Magyar Bioüzemanyag Szövetségről

A szövetség a magyar Bioüzemanyag gyártó vállalatokat – Hungrana Kft., Pannonia Bio Zrt., Rossi Biofuel Zrt. – tömörítő szövetség. A tagok olyan fenntartható bioüzemanyagokat állítanak elő Magyarországon, - helyben termelt mezőgazdasági alapanyagokból -, amelyek elősegítik a közúti közlekedés során keletkező szén-dioxid kibocsátás azonnali és jelentős mérséklését. A Szövetség célja, hogy hozzájáruljon Magyarország ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, felhívja a figyelmet a közúti közlekedés környezetre gyakorolt negatív hatásaira és megismertesse az alternatív lehetőségeket. A tagok elkötelezettek abban, hogy Magyarországon mindenki számára egyformán elérhető legyen a költséghatékony, környezetbarát közlekedési forma.  

www.hungrana.hu
www.pannonbio.com
www.rossibiofuel.hu

     Kiadó: Magyar Bioetanol Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.