2019. november 29., péntek 17:58

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - Klímakatasztrófa! - A Párbeszéd első intézkedései, amit azonnal meg kell tenni

A Párbeszéd valódi klímakonzultációt indít a globális vészhelyzetről, hiszen nem állapot, hogy a magyar kormány minden szándékával a kérdés elsunnyogására törekszik. A mi kérdőívünk azt a célt szolgálja, hogy meghallgassa a magyar emberek véleményét a veszélyről és tennivalókról, ezért minden olyan részletkérdésre kitér, amelyről a kormányzat egyáltalán nem beszél. A kérdőív a párt honlapján érhető el.
A Párbeszéd emellett további azonnali intézkedéseket javasol a klímakatasztrófa megelőzéséért, amelyet ma Barabás Richárd a Párbeszéd szóvivője jelentett be. Klímakonzultációt indítunk, amelynek az eredményeit a kormányhoz és az Európai Bizottsághoz eljuttatjuk. Határozati javaslatban felszólítjuk a kormányt, hogy a következő évi költségvetésből 12,5 milliárd forintot fordítson klímatájékoztatásra, továbbá követeljük egy klíma- és környezetvédelmi csúcsminisztérium felállítását. Felhívjuk az Európai Bizottság figyelmét a kormány helytelen, sunyi hozzáállására a klímakonzultációval kapcsolatban, valamint a Párbeszéd is együtt fog működni azokkal a civil mozgalmakkal, amelyek a klímaválság ellen dolgoznak.

Párbeszéd Sajtó

Kiadó: Párbeszéd