2019. november 30., szombat 10:58

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 30., szombat (OS) - Házhoz jön az orvosi lelet

Nemcsak infrastrukturális és orvosi eszközfejlesztések zajlanak az egészségügyben, hanem jelentős digitális fejlesztések is. Évente mintegy 200 millió receptet, valamint mintegy 100 millió beteg-orvos találkozást rögzítenek a 2017 novemberében indult Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT). Ez egyszerre szolgálja a betegeket, az orvosokat és a patikusokat is.
     Az orvosoknak és az egészségügyi dolgozóknak döntések százait kell meghozniuk napi munkavégzésük során a páciensek kezeléséről, sokszor a betegek életéről. A felelősségteljes döntéshez pótolhatatlan, hogy az EESZT segítségével azonnal hozzájuthatnak a betegek korábbi leleteihez is, és így a leghatékonyabb, személyre szabott kezelést tudják biztosítani. A rendszert a 2017. november 1-i indulása óta mintegy tízezer egészségügyi szolgáltató használja. Ez több mint 26 ezer orvost és csaknem 13 ezer gyógyszertári dolgozót jelent. Naponta átlagosan 250 ezer ellátási eseményt, 200 ezer betegdokumentumot és 800 ezer receptet visznek fel az online rendszerbe.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma