2019. november 30., szombat 11:01

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 30., szombat (OS) - Házhoz jön az orvosi lelet

        2020. január 1-ig a nem közfinanszírozott szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknak is csatlakozniuk kell, és legkésőbb 2020. június 1-től meg kell kezdeniük az EESZT-be történő adatszolgáltatást. Ezzel megtörténik az ország teljes lefedettsége és az EESZT-hez csatlakozott egészségügyi szolgáltatók száma 25 ezerre nő. Mindez elősegíti a hatékony és azonnali információcserét a köz- és magánellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók között, növeli a betegbiztonságot, tovább erősíti a beteg kórelőzményeinek megismerését, és biztosítja a rendszer átláthatóságát.
     Az EESZT minden szempontból megfelel a digitális kor elvárásinak, és teljes mértékben áthatja az egészségügyi ellátást, ami Európában is példaértékűnek számít. A lakosság számára nagy előnyökkel jár, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül ügyfélkapus belépést követően bárki nyomon követheti a leleteit, kezeléseit, nincs elveszett zárójelentés, beutaló és recept, nincs feleslegesen megismételt vizsgálat, nem kell a leletekkel visszamenni az orvoshoz, ami kényelmesebbé és gyorsabbá teszi egészségügyi ellátást.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.