2019. december 1., vasárnap 09:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. december 1., vasárnap (OS) - DK: Soltész Miklós bocsánatot kért Gréczy Zsolttól

Az Országgyűlés 2019. július 1-jei plenáris ülésén Gréczy Zsolt interpellációjára Soltész Miklós államtitkár válaszolt a Miniszterelnökség nevében. Ebben az államtitkár - a Czeglédy Csaba ellen indított eljárásra utalva - tévedésből, azt állította, hogy a DK országgyűlési képviselője "a diákoktól is ellopta a pénzt."
A nyilvánvaló hibára - a nevek összekeverésére - Gréczy Zsolt már ott, az ülésteremben is felhívta az államtitkár figyelmét, hogy helyesbítse szavait. Akkor ez nem történt meg. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ezután jogi eljárást kezdeményezett Soltész Miklós ellen. Az államtitkár végül levélben ismerte el tévedését és így fogalmaz: "az akaratlan elszólásért a korrektség jegyében elnézést kérek Öntől, természetesen nem állt szándékomban megsérteni az Ön jó hírnévhez való jogát."
A bocsánatkérést ezzel a levéllel, a bocsánatkérés nyilvánosságával együtt Gréczy Zsolt elfogadta.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció