2019. december 3., kedd 10:23

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért közleménye
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - A Fenntarthatóság Szakmai Követe díj Prof. Dr. Tóth Gergely számára. Az Piac és Profit Üzleti Etika díj 2019-es különdíjának egyikét, a Fenntarthatóság Szakmai Követe díjat Prof. Dr. Tóth Gergelynek a KÖVET Egyesület alapító főtitkárának, és a Kaposvári Egyetem professzorának ítélték oda az alapítók.

    Az elismerést minden második évben az a szakember kapja, aki mindennapi munkájában elkötelezetten törekszik arra, hogy a vállalatok, az üzleti élet képviselői körében elterjedjen és erősödjön a fenntartható fejlődés iránti felelősségvállalás.

Dr. Tóth Gergely szakterülete az alternatív közgazdaságtan. 1995-ben megalakította a fenntartható gazdaság elterjedését támogató KÖVET Egyesületet, jelenleg a főtitkára. Hazai és külföldi konferenciák, vállalati tréningek rendszeres előadója. Több kisebb elismerés mellett 1995-ben elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia ‘Pro Scientia’ díját. Szakterületén eddig 20 nagyobb programot vezetett, 30 könyv ill. kézikönyv megírásában működött közre, ezek közül a legjelentősebb A Valóban Felelős Vállalat (2007) és a Gazdasággép (2016). Szakcikkeinek és népszerűsítő írásainak száma 150 körül van, közel 400 hazai és nemzetközi konferencián, egyetemi kurzuson és képzésen tartott előadást. Jelenleg a fenntartható fejlődéssel összhangban lévő közgazdasági elméleten az ún. humánökonómián dolgozik.

     Kiadó: KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.