2019. december 3., kedd 10:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - DK: Egyre nő az orosz befolyás Magyarországon - Orbánék még erősebbre fűzik a kapcsolatot a Putyin-rezsimmel

    Miközben Szijjártó Péter külügyminiszter a Gazprom elnökével tárgyalt hétfőn egy hosszútávú szerződésről, a legfrissebb sajtóhírek szerint a magyar kormány újabb orosz bankot költöztetne Budapestre.

A Demokratikus Koalíció szerint a két fenti ügylet egyértelműen az orosz befolyást növeli Magyarországon. Orbán Viktor folyamatosan gesztusokat tesz Vlagyimir Putyinnak, holott nyilvánvalóan sem hosszútávú elköteleződésre a Gazprommal, sem újabb orosz bankra nincs szüksége az országnak. Mi, európai magyarok az orosz befolyás helyett a nyugathoz, Európához, az Európai Unióhoz akarunk továbbra is tartozni, hogy teljes jogú, szabad uniós állampolgárok lehessünk. Elég volt az Orbán-rezsim homályos keleti kapcsolataiból és az orosz függésből!

Ara-Kovács Attila
EP-képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.