2019. december 3., kedd 11:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - DK: Kijöttek a nemzetközi PISA-eredmények, a magyar diákok még mindig az átlag alatt teljesítenek

    Az oktatási szakemberek és a tanárok rendszeresen görcsbe szorult gyomorral várják az éppen aktuális PISA-teszt eredményeit. Ez a felmérés mutatja meg nemzetközi összehasonlításban is a magyar oktatási rendszer hatékonyságát. Idén újfent igazolódtak a negatív várakozások: a magyar diákok mind olvasásban, mind matematikában, mind a természettudományokban átlag alatt teljesítenek, a 2009-es szinthez képest pedig mindhárom területen egyértelmű a romlás. A már meglévő társadalmi szakadékokat pedig az oktatási rendszer csak tovább mélyíti.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt és Kásler Miklóst, hogy a több éve tartó mellébeszélés helyett végre tegyenek érdemi lépéseket az oktatási rendszer megreformálására, mielőtt végleg leszakadunk nem csak a világ fejlettebb részeitől, de kelet-európai szomszédainktól is!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.