2019. december 3., kedd 13:55

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - BIUT - Továbbra is napirenden a kvóta és a migránsok elosztása az unióban - Brüsszel, 2019. december 2.

    Magyarország továbbra az illegális migráció megállítását, és nem menedzselését, a külső határok védelmét tartja a legfontosabb megoldandó feladatnak – emlékeztetett a magyar kormány következetesen képviselt álláspontjára dr. Pintér Sándor belügyminiszter a Bel- és Igazságügyi Tanács (BIUT) 2019. december 2-án Brüsszelben megrendezett ülésén. A belügyi tanácson ismét napirendre került a kötelező kvóta, amelyet Magyarország határozottan elutasít. Az illegális bevándorlókat nem behozni és szétosztani kell Európában, hanem kivinni innen őket. Az Európát sújtó migráció nem csökken, az olasz kikötők megnyitását követően és a balkáni migrációs útvonalon egyre súlyosabb a helyzet, a magyar határon újra nő a migrációs nyomás. A migráció egész Európa biztonságát veszélyezteti, ezért nem szabad újabb "meghívókat" adni az afrikai és kelet-ázsiai bevándorlóknak.
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.