2019. december 3., kedd 15:22

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - LMP: A fogyatékossággal élők nemzetközi napja alkalmából -

    Határozott meggyőződésünk, hogy a kormánynak és az állami szerveknek mindent meg kell tenniük fogyatékossággal élő honfitársaink iskolai és kulturális hozzáférésének, munkahelyi elhelyezkedésének hatékonyabbá tétele érdekében.

Az, hogy ma vidéken több száz kilométert is utazhatnak a családok, mert a gyermekeik szállítása nincs megoldva mérhetetlen szomorú és elfogadhatatlan. Legfőbb oka ennek, hogy az SNI-s, autista és egyéb diszfunkciókkal küzdő gyermekeket befogadó intézményeknél az alapító okiratban szereplő feltételeknek szinte egyetlen iskola sem felel meg.

A munkaerő-piaci elhelyezkedés vonatkozásában pedig rendkívül alacsony a képzési, átképzési lehetőségek száma, választéka és színvonala, különösen a felnőttképzés területén. A foglalkoztatás helyzetének javítása csak célzottan, személyre szabottan, megfelelő munkaerő-piaci és az egészségügyi, szociális, képzési és foglalkoztatási területeket összehangoltan, egymásra épülő módon használó rehabilitációs rendszer és rehabilitációs szolgáltatások tényleges kiépítésével valósulhat meg. A bértámogatási rendszerben be kell vezetni a végzettség, képzettség, betöltött munkakör alapján folyósítható differenciált bértámogatás rendszerét. Ez pedig a kormányzat elsődleges feladata és felelőssége.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.